Geld lenen voor ondernemers: Speciale leningen en regelingen

Geld lenen voor ondernemers: Speciale leningen en regelingen

Geld lenen voor ondernemers: Speciale leningen en regelingen

Als ondernemer kan het soms lastig zijn om financiering te vinden voor jouw bedrijf. Gelukkig zijn er speciale leningen en regelingen beschikbaar die jou kunnen helpen bij het verkrijgen van de benodigde financiële middelen. In dit artikel behandelen we enkele van deze mogelijkheden.

1. Microkrediet
Het microkrediet is een leningsvorm speciaal ontworpen voor startende ondernemers met kleine financiële behoeften. Deze lening kan tot een maximum van €50.000 worden verstrekt. Een bijkomend voordeel van het microkrediet is dat je als ondernemer ook gebruik kunt maken van coaching en begeleiding om je bedrijf op de rails te krijgen.

2. Borgstelling MKB-kredieten (BMKB)
De Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) is een regeling die banken in staat stelt om leningen aan ondernemers te verstrekken met een borgstelling van de overheid. Hierdoor wordt het voor banken aantrekkelijker om jou als ondernemer een lening te verstrekken. Deze regeling is met name interessant voor ondernemers die moeite hebben met het verstrekken van voldoende zekerheden voor traditionele leningen.

3. Innovatiekrediet
Ben je als ondernemer bezig met een innovatief project of product? Dan kan het innovatiekrediet interessant voor je zijn. Deze lening wordt verstrekt door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en is bedoeld om innovatieve ondernemers te ondersteunen bij de ontwikkeling van nieuwe producten of technologieën. Het innovatiekrediet kan oplopen tot enkele miljoenen euro’s.

4. Groeifaciliteit
De Groeifaciliteit is een regeling die ondernemers helpt bij het verkrijgen van risicodragend vermogen. Als ondernemer kun je gebruikmaken van deze regeling om investeerders te overtuigen om in jouw bedrijf te investeren. De Groeifaciliteit kan zorgen voor een betere financiering en aantrekkelijkere voorwaarden voor zowel de ondernemer als de investeerder.

5. Regionale ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s)
In Nederland zijn er verschillende Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) actief die ondernemers ondersteunen bij het verkrijgen van financiering. Zij verstrekken leningen en participaties aan ondernemingen die bijdragen aan de regionale economische ontwikkeling. Door gebruik te maken van de expertise en het netwerk van een ROM, vergroot je als ondernemer de kans op succesvolle financiering.

Het verkrijgen van financiering als ondernemer is vaak een uitdaging, maar met de juiste lening en regelingen kan het gemakkelijker worden. Bovenstaande mogelijkheden zijn slechts een greep uit het totale aanbod. Het is verstandig om contact op te nemen met een financieel adviseur of organisatie zoals de Kamer van Koophandel om te kijken welke lening of regeling het beste bij jou en jouw bedrijf past. Door gebruik te maken van deze speciale leningen en regelingen vergroot je de kans op succes en groei van jouw onderneming.

Reacties zijn gesloten.